Gratis ontwikkeladvies Amsterdam via Nederland Leert Door wordt wellicht verlengd in 2021

De tijdelijke regeling ontwikkeladvies december 2020 is beëindigd. Mocht de regeling in 2021 verlengd worden dan heb ik interesse.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van een toekomstige regeling

Sinds 1 augustus 2020 konden alle werkenden en werkzoekenden in Nederland tussen 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd kosteloos met hulp van een loopbaanadviseur een ontwikkeladvies aanvragen. Ook flexwerkers en zelfstandig ondernemers vielen onder deze regeling.

Deze tijdelijke subsidieregeling werd verlengd op 1 december 2020. Bij de opening van het ontwikkeladviesloket op 1 december middernacht liep het storm met de aanmeldingen.

Binnen 36 uur na de opening van het loket werd het subsidieplafond voor de 55.000 ontwikkeladviezen bereikt.

Wat is het ontwikkeladvies van Nederland Leert Door?

De economie is door de coronacrisis fors veranderd. Dat je deze site bezoekt, geeft misschien ook aan dat je door deze crisis geraakt bent: je werkt wellicht grotendeels thuis of je baan dreigt binnenkort te verdwijnen. Het werk waarvan je dacht dit nog lang te gaan doen, is niet meer zo vanzelfsprekend. Of je opdrachten als ZZP-er zijn weggevallen. Of de opleiding die je net hebt afgerond biedt niet meer de kans op werk waar je zo op had gehoopt.

Het kabinet wil je daarom helpen om je aan te passen aan die nieuwe realiteit door een tijdelijke gesubsidieerde regeling aan te bieden: het ontwikkeladvies. Dit is een tijdelijke regeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kader van het programma NL Leert Door.

De subsidieaanvraag

InnerMove verzorgt voor jou de subsidieaanvraag, dat hoef je dus niet zelf te doen. Om voor het gesubsidieerde ontwikkeladvies in aanmerking te komen, moet je een aantal verplichte documenten invullen.

Wat houdt het ontwikkeladvies bij InnerMove in?

Wie een ontwikkeladvies bij InnerMove aanvraagt, krijgt vier individuele coachingsgesprekken van 75 minuten.

Het traject kan via videobellen worden doorlopen, waar je ook woont in Nederland. Wilt je liever live de coachingsgesprekken voeren, dan kan dat op het bezoekadres van InnerMove in Amsterdam.

Een ontwikkeladvies 2020 verloopt volgens een stramien dat door het Ministerie is vastgesteld. Zo is de Arbeidsmarktscan een vast onderdeel. Ook komen in de coachingsgesprekken altijd onderwerpen aan de orde zoals “wat kan ik, wat wil ik” en het ontwikkelplan. Daarnaast is er in de gesprekken ook nog enige ruimte voor persoonlijke invulling.

De voorbereiding en je persoonlijk rapport

Voor aanvang van de coachingsgesprekken vul je twee online vragenlijsten in. Je krijgt een aantal vragen over je interesses en competenties. Daarna kun je aansluitend de Arbeidsmarktscan maken met onder andere vragen over jouw opleiding(en), vakgebied, werkervaring en reisbereidheid.

Alle ingevoerde gegevens worden vervolgens automatisch gematcht met een database die informatie bevat over alle beroepen in Nederland. Op basis hiervan krijg je een persoonlijk rapport over jouw arbeidsmarktpositie. Dit rapport geeft een objectief en onafhankelijk beeld van jouw huidige en toekomstige arbeidsmarktkansen.

Je persoonlijk rapport is als print of online (interactief) beschikbaar en geeft onder andere:

 • een beeld van jouw huidige arbeidsmarktkansen en mogelijkheden buiten je huidige branche
 • inzicht in alternatieve functies, taken en beroepen met hogere arbeidsmarktkansen binnen of verwant aan je eigen vakgebied
 • inzicht op de invloed van je reis- en verhuisbereidheid op je arbeidsmarktkansen
 • tips om te zoeken en te solliciteren, een overzicht van vacaturesites, werkgevers en intermediairs.

De coachingsgesprekken

Je persoonlijk rapport wordt gebruikt als vertrekpunt bij de coachingsgesprekken in het ontwikkeladviestraject. Samen bespreken we je rapport en jouw huidige situatie. We kijken naar je zakelijke en persoonlijke doelen op de korte en langere termijn. Je krijgt inzicht in jouw kernwaarden: wat is voor jou belangrijk is bij het maken van een keuze voor een andere baan.

Je kunt in het ontwikkeladviestraject met de ondersteuning van een ervaren loopbaancoach jouw mogelijkheden en overwegingen bespreken en je nieuwe plannen in gang gaan zetten.

Het ontwikkeladviestraject wordt afgesloten met het vastleggen van een aantal concrete acties een ontwikkelplan, door jou of samen met jouw coach op te stellen.

Mocht je behoefte hebben om nog andere buiten dit traject vallende onderwerpen aan de orde te stellen, dan kunnen daar aanvullende afspraken over worden gemaakt.

Toegang tot de Beroepen- en Opleidingdatabase

Tijdens en na afloop van het ontwikkeladviestraject is een Beroepen en – Opleidingdatabase voor je toegankelijk. Deze database met ruim 4300 beroepen omvat alles wat je van een beroep of opleiding wilt en moet weten. Met per beroep informatie over de werkzaamheden, het salaris, de vereiste opleiding, competenties, vergelijkbare beroepen, arbeidsomstandigheden, filmpjes, interviews en arbeidsmarktperspectieven.

Met één muisklik vindt je per beroep en regio de actuele vacatures. Door een e-mailalert in te stellen weet je zeker je geen vacature mist.

Naast de beroepen vindt je ook alle opleidingen en cursussen in Nederland met koppelingen naar de opleiders. Inclusief toelatingseisen, kans op een baan en studentenoordelen.

Waarom een ontwikkeladviestraject volgen bij InnerMove?

 • InnerMove is een kleinschalig adviesbureau

 • Opgericht in 2004 door een ervaren organisatieadviseur met kennis van mensen in organisaties

 • Persoonlijke en betrokken begeleiding door een senior loopbaancoach

 • Het ontwikkeladviestraject bestaat uit vier coachingsgesprekken van 75 minuten

 • Het ontwikkeladviestraject kan via videobellen of live met de coach in Amsterdam worden doorlopen

 • Tijdens en na afloop van het ontwikkeladviestraject krijg je toegang tot een Beroepen en – Opleidingdatabase

 • InnerMove is goed te bereiken, ook als je van buiten Amsterdam komt

 • De coaching is ook mogelijk in de avonduren