Reviews loopbaancoach Amsterdam | loopbaancoaching | www.innermove.nl

Reviews loopbaancoach Amsterdam. Ervaringen met InnerMove. Na afloop van een coachingstraject kijken mensen terug: wat was hun verwachting toen ze aan het traject begonnen, wat heeft de coaching opgeleverd? Wat heeft het meeste indruk gemaakt en hoe vonden zij de begeleiding van hun coach?

Stefano – Ik wil checken of dit werk en deze organisatie nog bij mij passen

Ik zag er erg naar uit om met een dergelijk traject te starten. Op mijn zoektocht naar een begeleider stuitte ik op Annejos Wafelbakker, ik vond haar op het internet. Ik had bij Annejos vanaf het begin een goed gevoel. Het is een goede keuze geweest.

Lees verder

De coaching heeft me in de eerste plaats plezier opgeleverd. Het was vooral erg leuk om met Annejos te werken. Ik zag uit naar de bijeenkomsten. Daarnaast heeft het me opgeleverd dat ik een beter inzicht heb gekregen wie ik ben, wat ik belangrijk vind in mijn werk. Wat mijn drijfveren zijn, wat mijn kernwaarden zijn, waar ik goed in ben en waar ik nog kan groeien.

De sessies hebben me geholpen te kiezen. Als gevolg van deze keuze heb ik nu meer tijd en rust gekregen om mijn werk goed te doen. Daardoor kreeg ik weer meer plezier en gaat mijn inziens de kwaliteit ook weer omhoog. Ik sta weer open voor mijn collega’s en nieuwe dingen.

De begeleiding van mijn coach heb ik als bijzonder prettig en plezierig ervaren. Annejos heeft mij in de gelegenheid gesteld om de antwoorden te zoeken op mijn vragen. Ik moest het zelf doen, het was mijn traject. Annejos faciliteerde en deed dat op een prettige manier”.

Nancy – Meer zekerheid bij het kiezen van de volgende stap in mijn carrière

Ik heb heel lang getwijfeld of ik aan een coaching traject moest beginnen, zou het me wel wat opleveren? Na een eerste kennismakingsgesprek met Annejos was ik meteen enthousiast en wilde eigenlijk direct beginnen, er was echt een klik.

Lees verder

Zelf was ik nog behoorlijk aan het worstelen met mijn hulpvraag, maar door gerichte vragen te stellen kon Annejos deze gauw concreet maken. Annejos heeft heldere ideeën over de manier waarop  ze de coaching wil aanpakken, heeft een duidelijk doel voor ogen en bespreekt de verschillende fasen van het coaching traject ook op voorhand met je. Dat was precies wat ik zocht

Terwijl ik dacht dat ik vooral coaching wilde om vragen over mijn huidige werk en toekomstperspectief te beantwoorden, merkte ik gaandeweg dat ik de inzichten ook meteen kon toepassen in mijn gezins- en sociale leven. Het heeft me in alle opzichten meer rust gebracht, omdat met meer zelfkennis mijn eigen gedrag en reacties zoveel beter te begrijpen zijn.

Ik voel me nu zeker over de keuze die ik zal gaan maken in mijn carrière, maar ook zelfverzekerder in algemene zin. Ik heb het gevoel in alle situaties meer mezelf te kunnen zijn.

Het nadenken over en ontdekken van mijn kernwaarden en deze uiteindelijk voor me zien op tafel was zo’n enorme eye-opener. Hoe is het mogelijk dat deze waarden zo logisch aanvoelen, terwijl ik daar nooit eerder in mijn leven bij heb stilgestaan?

De bijzonder goede en rustige manier waarop Annejos kan luisteren, heeft de meeste indruk op me gemaakt. Zij vangt zaken op en geeft die aan je terug, waardoor je dieper over jezelf na gaat denken en daadwerkelijk meer over jezelf te weten komt. Zij kan als geen andere tussen de regels door luisteren. Zij houdt je een spiegel voor zonder op enig moment een oordeel te vormen.

Annejos straalt rust uit en daarnaast een enorme professionaliteit en plezier in haar werk.”

Kirsten – Gaan staan voor wie ik ben en wat ik nodig heb

“Met grote deskundigheid, subtiele invoelendheid en stevige vragen heeft Annejos me naar een helder, gestructureerd en bij mij passend werkplan gegidst.

Lees verder

Annejos neemt mijn behoeftes ten aanzien van werk volledig serieus. Daardoor moedigt ze me aan om mezelf ook serieus te nemen en te gaan staan voor wie ik ben en wat ik nodig heb. Echt een luxe om deze groeizame aandacht te mogen ontvangen!”

Anne – Ik heb behoefte aan een objectief klankbord en een zetje in de goede richting

“Hoewel ik van tevoren niet precies wist wat ik uit het traject zou halen, ben ik erg blij met het resultaat. Meer helderheid, zekerheid en doorgehakte knopen. Ergens wist ik wel dat ik iets anders wilde, maar vond ik het lastig te bedenken waar ik moest starten.

Lees verder

De gesprekken met Annejos hielpen mij structuur aan te brengen, keuzes te maken en een concreet plan op te stellen. Op deze manier werden mijn plannen behapbaar en minder overweldigend. Erg fijn als je behoefte hebt aan een objectief klankbord en een zetje in de goede richting.”

Marinus – Ik wil me heroriënteren op werk en daarin eerlijk en realistisch naar mezelf kijken

“Van het begin af aan heb ik positief tegen de coaching aangekeken. Na het eerste gesprek waarin de coachingsvragen verder zijn aangescherpt ben ik alleen maar positiever en enthousiaster geworden.

Lees verder

De coaching heeft me veel gebracht. Enorm veel inzichten in mezelf, mijn functioneren in het werk maar ook privé, een overzicht van mijn leven tot nu toe en een nieuw toekomstperspectief.

Ik heb de begeleiding van mijn coach als zeer positief ervaren. Ik heb ervaren dat Annejos heel goed kan luisteren. Annejos stelt zich helemaal op je in, is niet ondertussen bezig in haar hoofd met de volgende vraag waardoor je voelt dat ze helemaal in jouw wereld is. Tevens is ze heel alert op wat ik zeg en onderbreekt mij op bepaalde punten om het belang van wat ik op dat moment zeg te benadrukken.

In de loop van het traject stelde mijn coach zich meer op als een gesprekspartner, die ook met ideeën komt en haar beeld van mij onder woorden brengt, iets wat ik ook van haar gevraagd heb. Verder heb ik ervaren dat Annejos uit een arsenaal van coachingstools kan putten, waardoor zij zich aan kon passen aan wat ik op bepaalde momenten nodig had”.

Krista – Ik zit echt niet meer op de goede plek, ik vertrek

Ik wilde graag loopbaancoaching omdat ik niet lekker zat op mijn werk en wilde onderzoeken wat een mogelijke nieuwe stap zou kunnen zijn. Ik kwam via een zoektocht op internet uit bij InnerMove. De website en reviews maakten op mij een betrouwbare en stevige indruk.

Lees verder

De begeleiding van Annejos heb ik als prettig ervaren; altijd goed voorbereid, fijn in het contact, soms zachter soms stevig als dat nodig was. Het keerpunt en succesmoment voor mij was een sessie waar meerdere zaken samen kwamen. Het stellen van doelen (kort, middellang en lang) en het stil staan bij kernkwaliteiten. Wat wil ik, wat kan ik en wat vind ik belangrijk.

Het maakte mij duidelijk dat ik echt niet meer op de goede plek zat en heeft mij doen besluiten om mijn ontslag in te dienen (een hele stap voor mij na 17 jaar bij dezelfde werkgever)”. 

Martin – Regie over mijn eigen leven: het nemen van beslissingen

“Ik wilde graag meer grip krijgen op het dagelijkse leven, met name in het nemen van beslissingen. Ik wilde weer de regisseur van mijn eigen leven worden. Daarnaast wilde ik graag een professionele gebruiksaanwijzing hebben over mijzelf.

Lees verder

Wie ben ik, wat zijn nu écht mijn sterke en zwakke punten. Hoe ga ik met deze informatie om en het belangrijkste natuurlijk, hoe kan ik met deze informatie in de toekomst mijn voordeel behalen.

De coaching heeft voor mij absoluut bevestigd dat je moet doen wat je leuk vindt! En dat succes of het krijgen van voldoening zo verbluffend eenvoudig kan zijn. Het heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven. Verder heeft het voor mij opgeleverd dat er weer stappen voor/ in de toekomst gezet kunnen worden.

De gedachten zijn weer wat geordend.

De begeleiding van mijn coach heb ik als goed ervaren. Zij was altijd begripvol en er is alle tijd … de uren vlogen om!”

Anneke –  Welke kant ga ik nu op?

“Ik dacht in het begin dat ik eigenlijk geen coach nodig had om mezelf beter te leren kennen. Ik vond het heel handig dat ik via mijn werkgever begeleiding kreeg in het vinden van een nieuwe plek op de arbeidsmarkt maar dieper ging mijn verwachting niet.

Lees verder

Het is nu bijna 4 maanden geleden dat ik het afrondende gesprek met Annejos heb gevoerd en ik vind het heel prettig om te merken dat het effect blijvend is. Ik heb veel meer rust gevonden over wie ik ben maar vooral over wat ik wil. Ik hoef mezelf niet meer zo te pushen om nog van alles te gaan bereiken en van alles te bewijzen. Het is goed zo.

Ik heb mijn coach ervaren als professioneel, intelligent, betrokken, integer en betrouwbaar.

Het mooiste van de coaching van Annejos vind ik dat ze op geen enkel moment woorden in je mond legt of gedachten aan de hand doet. Ik ben er achteraf erg van overtuigd dat door deze professionele houding mijn coachingtraject tot echte inzichten heeft geleid, namelijk die van mezelf.

Hierdoor zit ik mezelf niet meer in de weg met allerlei ballast die niets te maken heeft met waar het bij mij werkelijk om draait. En dat voelt gewoon heel lekker!”

Arno – Zit ik wel op de juiste plek?

“Ik vroeg me al langere tijd af of ik in mijn baan op de juiste plek zat of dat ik in een andere baan beter zou passen en meer plezier zou hebben.

Lees verder

Ik vond het lastig om met anderen daarover te praten en wilde daarover van gedachten wisselen met een professional. Het coachingstraject heeft me duidelijkheid en rust gebracht. Ik heb uiteindelijk mijn baan opgezegd en heb getekend voor een functie bij een andere organisatie”.

Sarah – Mijn volgende carrièrestap: eindelijk een duidelijk doel voor ogen

“Op het moment dat ik helemaal vastliep met de vraag wat ik nu echt wilde bij een volgende carrièrestap, vond ik de professionele website van Annejos en kon ik snel langskomen voor een intakegesprek. Ik was bang voor zweverige vragen, maar dat was gelukkig absoluut niet aan de orde.

Lees verder

Vanaf het begin had ik een hele fijne klik met Annejos, waardoor heel openlijk en informeel kon worden gesproken. Ze heeft mij uitgedaagd om over de juiste topics goed na te denken of om deze juist gelijk aan te pakken. Door concrete vragen en opmerkingen, kon ik tijdens het traject al een aantal persoonlijke vraagstukken oplossen. Ook was tijdens het traject ruimte voor kleine dingen waar ik tegenaan liep bij mijn huidige functie.

Door het coachingstraject heb ik mezelf een stuk beter leren kennen (terwijl ik al dacht dat ik dat wist… niet dus). Vooral het onderdeel waarbij we de kaartjes met kernwaarden gingen onderzoeken en de sessie eindigde met mijn acht belangrijkste kernwaarden met daarop wie ik ben en wat ik wil, was enorm waardevol.

Alles valt opeens op z’n plek. Ik heb EINDELIJK een duidelijk doel voor ogen, wat mij enorm veel rust geeft.”

Melissa – Handvaten voor het leven

“Ik werd niet gelukkig van mezelf in mijn huidige baan, dit had effect op mijn lichaam en relaties met mijn vriend, familie en vrienden. Aan het begin van de coaching was ik wat afwachtend maar het is een proces geworden waarbij we de juiste vragen hebben behandeld op het juiste moment.

Lees verder

De coaching heeft mij een aantal zaken opgeleverd. Meer rust in mijn huidige baan, zoals meer dingen leren los te laten. Meer inzicht in mijn huidige werkgever en waarom het mij veel energie kost en niet gelukkig maakt. Inzicht in mijn passies, kwaliteiten en talenten waardoor ik die nu veel beter kan formuleren. Een doel om naartoe te werken. Handvaten die ik altijd in mijn leven kan gebruiken!

Het was een hele waardevolle ervaring, Annejos is doortastend en heeft plezier in haar werk. Het is belangrijk een goede klik met je coach te hebben en die was er. Haar coachingstijl is persoonlijk en dat geeft je het gevoel dat er echt naar je geluisterd wordt. Ze stelt vaak de juiste vraag en zorgt er voor dat de kwartjes vallen!”

Suzanna – Een goede beoordeling en toch een naar gevoel

“Ik zat op mijn werk niet lekker in mijn vel. Ik had een hele goede beoordeling gehad maar had toch een naar gevoel. Er sluimerde van alles in de organisatie en ik raakte hierdoor gefrustreerd. Ik ervoer te weinig voldoening en kreeg steeds minder zelfvertrouwen.

Lees verder

In het kader van het zetten van een volgende stap wilde ik weten wat mijn sterke en zwakke punten zijn, een keuze maken tussen loondienst of ondernemerschap, kiezen voor mijn eigen pad en richting.

De coaching heeft me bewust gemaakt van mijn eigen sterktes en zwaktes. Hierdoor weet ik beter wat ik wel of niet aankan, welke richting voor mij de juiste is en heb ik vooral meer zelfvertrouwen. Verder ben ik wat rustiger geworden: ik vertrouw er meer op dat het allemaal goed komt. Overall gezien heb ik meer lol in mijn werk en in het leven.

Mijn coach heb ik ervaren als een prettige, rustige persoonlijkheid die goed kan luisteren. Door me de juiste vragen te stellen, werd ik zelf aan het werk gezet. Ik ervoer het als prettig: ik bleef zelf verantwoordelijk voor mijn eigen sturing en gedachten. Dit is iets waar ik zelf mee verder kan en ik beveel haar van harte aan bij anderen”.

Willemien – Vastgelopen in mijn werk: hoe nu verder?

Ik liep voor mijn gevoel in mijn werk helemaal vast en ik wist echt niet meer wat ik moest doen met mijn werk. Van mijn werkgever mocht ik zelf een externe coach kiezen.

Lees verder

Ik had heel veel zin in het coachingstraject, ik had namelijk het gevoel dat ik stil stond in mijn ontwikkeling en hier wilde ik iets aan veranderen. Het leuke aan de coaching vond ik dat ik meer over mijzelf te weten ben gekomen. Aan de hand van opdrachten werd ik gedwongen om goed over mijzelf na te denken, wie ben ik nu eigenlijk, wat zijn mijn talenten en wat zijn mijn sterke en zwakke kanten.

De coaching heeft mij een handleiding meegegeven voor wat ik belangrijk vind in een nieuwe functie, wanneer ben ik trots op mijn baan.

Ik heb het contact met de coach vanaf het eerste moment als prettig ervaren. Tijdens de coaching liet zij mij inzien wat ik echt leuk vind en hoe ik echt in elkaar steek. Dit vond ik soms erg confronterend maar juist in de positieve zin.

Tijdens het traject heeft de coach mij in laten zien dat er inderdaad heel veel keuzes zijn maar dat ik deze zelf moet vinden en erop af moet gaan. Ik moet het zelf doen en dat wordt denk ik mijn moeilijkste maar ook meest uitdagende opdracht”.

Cindy – Voor mezelf beginnen: de stap durven zetten

“Omdat ik tegen overspannenheid aan zat, had dringend de behoefte aan een expert die me zou kunnen helpen met het beantwoorden van mijn vragen: Hoe kon het zo ver komen? Ben ik wel geschikt voor deze baan? Wat voor functie zou mij het beste liggen?

Lees verder

Het coachingstraject heeft me in de eerste plaats de benodigde zelfverzekerdheid over mijn eigen kunnen opgeleverd. Het voornaamste resultaat van mijn coachingstraject is dat ik eindelijk de stap durfde te zetten om voor mezelf te beginnen.

Ik heb de begeleiding van mijn coach als zeer professioneel ervaren. Haar eigen werkervaring als organisatiedeskundige was voor mij van toegevoegde waarde. Annejos is een zeer prettig en rustig persoon. Ze luistert erg goed, stelt daarna precies de juiste vragen.

Ik werd op een aangename manier geconfronteerd met mezelf waardoor ik nu eerlijker naar mezelf kijk en mijn grenzen duidelijker kan stellen”.

Petra – Op zoek naar de juiste baan

“Ik was op zoek naar de juiste baan. Ook op het gebied van relaties had ik mijn rust nog niet gevonden. Een beetje chaos, ik kon wel een goede coach gebruiken.

Lees verder

Ik voelde meteen een klik met de coach. Zij kwam professioneel over en zij had aandacht voor mij en mijn hulpvraag. Ik wilde vooral een interactieve coach en begeleiding waarbij ik ook tot daadwerkelijke acties zou overgaan. Mijn hulpvraag werd in het eerste gesprek duidelijk en concreet. Dat voelde meteen al als een opluchting.

Door de coaching heb ik rust gekregen in mijn hoofd. Ik pieker minder doordat ik beter weet wat ik wil. Ik weet wat mijn waarden zijn met als gevolg dat ik nu bewust keuzes maak en daar ook op vertrouw. En dat geeft me meer zelfvertrouwen. Voor mijzelf opkomen, op een hoffelijke manier, duidelijk zijn in wat ik voel en wil, dit alles zorgt ervoor dat ik assertief en sterk ben. En daarmee ontstaat er ook ander gedrag bij anderen.

Ik heb de begeleiding van mijn coach als zeer positief en prettig ervaren. Annejos spreekt duidelijk/helder en op een rustige manier en ze heeft een vriendelijke uitstraling. En dat geeft mij een rustig en goed gevoel. Zij liet mij inzien welk gedrag ik vertoonde en wat ik daar zelf aan kan doen/veranderen en gaf mij inzicht in wat belangrijk voor mij is in mijn leven.

Annejos heeft mijn ogen geopend en daarmee kan ik weer duidelijk zien. En daardoor heb ik mijn doelen weer helder en ervaar ik rust in mijn hoofd”.

Wouter – Ik wil een gedegen keuze maken

“Na een aantal jaren rondreizen en werken in het buitenland wilde ik een regelmatig leven op gaan bouwen in Nederland.

Lees verder

Mijn vragen waren: Waar ligt mijn hart? Welke kwaliteiten heb ik en hoe kan ik ze het best benutten? Wat voor functies zijn er die bij mijn profiel passen? Ik wilde een gedegen keuze maken voor een of meerdere werkrichtingen.

Aan de kennismaking met de coach had ik een goed gevoel overgehouden. Ik wist niet precies wat te verwachten en hoeveel resultaat het daadwerkelijk op zou gaan leveren. Toen, na de eerste en tweede sessie was ik laaiend enthousiast en erg onder de indruk van hoe snel je een beeld van jezelf kan schetsen. En van hoe simpel het eigenlijk is: “ik zeg/schrijf zelf precies hoe ik ben, zo ben ik toch ook! Waaraan twijfel ik dan eigenlijk?” dacht ik.

De coaching heeft me een zelfverzekerd gevoel opgeleverd en veel energie om nieuwe plannen aan te pakken en uit te voeren. Om vastberaden en doelgericht te werk gaan. De begeleiding van mijn coach heb ik ervaren als persoonlijk, betrokken, professioneel, doeltreffend en leuk”.

Mariëtte – Klaar met mijn studie en wat nu?

“Na mijn studie en een paar baantjes stond ik op het punt om serieus aan het werk te gaan. Ik had alleen geen idee waar te beginnen.Het coachingstraject heeft mij meer en beter inzicht gegeven in mijzelf en mijn kunnen.

Lees verder

Ik heb vooral een groter vertrouwen gekregen in dat ik het zelf kan en dat wát ik zelf kan goed genoeg is. Ik vond het erg fijn om de zaken waar ik mee zat en steeds opnieuw tegen aanliep bij iemand van buitenaf (objectief én met verstand van zaken) te kunnen bespreken. Ik heb de begeleiding als een cadeau aan mezelf ervaren ondanks dat het soms confronterend was. Het was iedere keer net weer de aansporing die ik nodig had en mij deed inzien dat het allemaal niet zo moeilijk is als ik het mezelf maak”.

Spreken deze vragen en ervaringen met InnerMove je aan?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van coaching voor jezelf?
Vraag dan gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan
Bel of mail