tafelopstelling individuele opstelling www.innermove.nl

Annejos Wafelbakker van InnerMove werkt graag met individuele opstellingen zoals een tafelopstelling. Dit is een vrij nieuwe werkvorm die jou interessante inzichten geeft in vragen die je bezig houden. Een vraag kan bijvoorbeeld gaan over jouw positie in de organisatie of het team waarin je werkt. Of over andere werk- en levensvragen.

individuele opstelling tafelopstelling

De fotografen Henny Allis en Horacio Sormani hebben in 1990 eigentijdse werkvormen en complementaire geneeswijzen in beeld gebracht. De foto’s werden in boekvorm uitgegeven door Uitgeverij Ankh Hermes. Vanwege de vele nieuwe ontwikkelingen zijn Allis & Sormani ruim 20 jaar later opnieuw foto’s gaan maken op dit gebied.

tafelopstelling individuele opstelling www.innermove.nl

© Allis & Sormani

Annejos Wafelbakker van InnerMove is gevraagd om een bijdrage te leveren aan dit project. Op de foto’s zie je Annejos (links) met een coachee tijdens een opstelling.

Wat is een individuele opstelling en hoe gaat het in zijn werk?

Een individuele opstelling is één van de werkvormen die Annejos gebruikt bij het bespreken van verschillende werk- en levensvragen.

Het is een instrument waarmee je meer inzicht krijgt op wat er in je werk of in je leven speelt.

De opstelling vindt plaats op een tafel en wordt ook wel een tafelopstelling genoemd. Verder zijn voor een individuele opstelling nodig: objecten zoals houten poppetjes, een speelveld en een concrete vraag die je aan de orde wilt stellen.

Een opstelling start altijd vanuit een concrete vraag. Die vraag kan verschillende elementen bevatten zoals je collega’s, het dilemma en jouw eigen positie. Maar ook elementen als keuzemogelijkheden en obstakels in je werk.

Na deze bespreking, vraagt Annejos jou om met de objecten de verschillende elementen ten opzichte van elkaar te plaatsen. Zij zal vragen naar je gewaarwordingen en je ervaringen. Ze experimenteert met verplaatsingen en andere interventies waardoor je andere inzichten zult verkrijgen.

Wil je ook een individuele opstelling ervaren?
Bel of mail InnerMove